Tavlor och Inredningskonst

3D Print & 3D Texter

3D-printing är den kostnads- och tidseffektiva produktionstekniken som vi ser blir allt vanligare inom alla typer av branscher. Inom skylttillverkningsbranschen
ser vi att den används för många olika typer av saker, men något tekniken passar helt suveränt till är profilbokstäver.

Tekniken är också miljövänlig. Ett av de vanligaste materialen är PLA.

PLA är en bioplast vilket är biologiskt nedbrytbar och är tillverkad av sockerbetor, vete eller majs. Eftersom att den är av förnybart material så är den ett väldigt bra och miljömedvetet alternativ gentemot filament av traditionellt plastmaterial.

Några fördelar med 3D print.

  • Anpassning och Kreativitet: Med 3D-utskrift kan du skapa texter i olika former och stilar som kanske inte är möjliga med traditionella metoder. Det ger en möjlighet att vara kreativ och anpassa texterna efter specifika behov eller evenemang.
  • Ekonomiskt: För småskaliga produktioner eller enskilda projekt kan 3D- utskrift vara en kostnadseffektiv lösning jämfört med massproduktion med konventionella metoder.
  • Snabb produktion: För enstaka eller småserietillverkning kan 3D-utskrift vara snabbare än traditionella tillverkningsmetoder eftersom det inte krävs verktyg och formar.
  • Unika Designelement: 3D-utskrifter tillåter skapandet av komplexa geometriska former och mönster, vilket ger möjlighet att införliva unika designelement i texterna. Detta kan vara särskilt användbart för konstnärliga eller dekorativa ändamål.
  • Lätt att Reproducera: När en 3D-modell är skapad kan texter och skyltar enkelt reproduceras i identiska kopior utan att behöva omfattande manuellt arbete. Detta gör det praktiskt för att massproducera enheter.
  • Materialval: 3D-utskrift möjliggör användning av olika material, från plast till metall och trä. Detta ger flexibilitet när det gäller att välja det bästa materialet för den avsedda användningen och miljön.
  • Lokal Produktion: Med 3D-utskrift kan du skapa produkter lokalt, vilket minskar behovet av långa transporter och lagerhållning. Detta kan vara fördelaktigt för hållbarhet och kostnadsminimering.